Hmm jo de kan väl stämma..


"Det var en gång en liten pojke som lätt blev arg. Hans pappa gav honom en näve full med spik och sa att varje gång han blev arg skulle han gå bakom huset och slå i en spik i staketet. Första dagen blev det 37 spikar.

Efter några veckor lärde han sig kontrollera sin vrede och antalet islagna spikar minskade hela tiden. Han märkte det var lättare att behärska sin vrede än slå i spikar i ett staket.
Slutligen kom den dag då pojken inte blev arg alls. När han sa det till sin pappa föreslog denne att pojken skulle dra ut en spik från staketet varje dag som han inte blev arg alls.

Dagarna gick och till slut kunde han tala om för sin pappa att det inte fanns en enda spik kvar.
Hans pappa sa: Det var bra gjort min son, men titta på alla dessa hål. Staketet blir aldrig mer som det varit. Tänk på att när du säger något i vredesmod lämnar det just sådana här ärr, som om du skulle sticka en kniv i en människa och dra ut den igen. Det spelar ingen roll hur många gånger du ber om förlåtelse för skadan är redan skedd. En skada orsakad av ett vanligt ord gör lika ont som ett fysiskt slag.
Vänner är sällsynta ädelstenar. De gör dig glad och stödjer dig i allt. De lyssnar till dig när du har bekymmer, berömmer dig och är alltid redo att öppna sitt hjärta för dig."

Kommentera här: